Tip of the week 43

Even een inleiding, dit is namelijk een nieuwe rubriek. Elke week verschijnt hier The tip of the week. Daarbij richt ik mij op verschillende onderwerpen (maar natuurlijk allemaal film gerelateerd).

Oude film uit de doos (1997)

De film uit de oude doos van deze week is The Game. Voor wie deze nog niet heeft gezien, ga ‘m nu kijken! Michael Douglas speelt een drukke zakenman die nooit tijd heeft voor iets anders. Voor zijn verjaardag krijgt hij van zijn broer Sean Penn een kaartje om langs te gaan bij een bedrijf. Dan begint ‘The Game’. The Game is echt een van mijn favoriete thrillers aller tijden. Je weet gewoon niet wat waar is en wat niet. Elke nieuwe gebeurtenis zorgt ervoor dat je als kijker meer en meer verstrikt raakt in de absurde realiteit/fantasie. Want dat is het punt, je weet net zo weinig als meneer Douglas. Natuurlijk ook een van mijn favorieten vanwege de clown.

De klassieker (2008)

Doubt speelt zich af in een katholieke basisschool in de Bronx in de jaren zestig. Op basis van getuigenis van zuster James beschuldigt het schoolhoofd Aloysius Beauvier priester Flynn van het misbruiken van een altaarjongetje. De film gaat voornamelijk over twijfel. Zal ik bij mijn geloof blijven of ervan af stappen om iets juist te doen? Geloof ik nog wel? Prachtige dialogen tussen Meryl Streep (Beauvier), zuster James (Amy Adams) en Philip Seymour Hoffman (Flynn) zorgen ervoor dat dit drama een klein meesterwerkje is geworden. Geen wonder dat ze alle drie zijn genomineerd voor een Oscar.

De nieuwe (nu in de bioscoop)

Jagten, de nieuwe film van Thomas Vinterberg is net zo vrolijk als zijn meesterwerk Festen. Niet vrolijk dus. Lucas is een 42-jarige leraar op de basisschool. Hij voelt zich niet bar gelukkig, maar het zien van de blije gezichtjes van de kinderen in de vroege ochtend maakt zijn dag altijd goed.Tot op een dag dat hij wordt beschuldigt van pedofilie  Opeens is de gehele stad zijn vijand. In vergelijking met Doubt wordt hier niet de vraag gesteld of hij wel of niet schuldig is. Hij is onschuldig.

One Reply to “Tip of the week 43”

  1. Ha Mieke!
    Gisteren ben ik bij de film Jagten geweest, en na de film kwamen we er niet uit of het meisje misschien toch niet was misbruikt (en dus ook de andere kinderen) en door wie dan. Ook het einde was nogal vreemd. Heb jij hier misschien een antwoord op? 🙂

    Groetjes Jantine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *