Analyse: The Double

Op verzoek hierbij de analyse van de film the Double.

In deze spionagefilm uit 2011 spelen Richard Gere en Topher Grace een duo die een moord moeten zien op te lossen. Richard Gere, Paul Shepherdson, is hier de CIA agent met pensioen die langs het bureau komt om bij een zaak te helpen

Stephen Moyer als één van de Cassius seven.

1 peper. De senator is vermoord op een bepaalde manier, zijn keel is doorgesneden. Dit komt overeen met de moordmanier van Cassius, een voortvluchtige Russische moordenaar waar Shepherdson al jaren naar op zoek is. Ben Geary is de jonge FBI agent die samen met Shepherdson Cassius moet zien te vinden. De film zelf was niet heel geweldig. Ik vind Richard Gere alleen boeiend in romantische komedies en Topher Grace had zijn hoogtepunt in That’s 70 show. Ook ben ik niet zo’n fan van actie en deze film leunt daar toch voornamelijk op. Het wil een spionagethriller zijn maar het heeft meer weg van een actie. Ik bekeek net een recensie op IMDb en daar stond dat de trailer van The Double bepaalde plots al weggeeft. Dus ik bekeek net de trailer, na het kijken van de film, en inderdaad. Eigenlijk is de trailer de hele film in 2 minuut 20. Dus daarom hier ook geen trailer van The Double. Door naar de analyse! SPOILERS

De analyse
SPOILERS
Wat de trailer doet na 1 minuut doet de film na 20 minuten. Onthullen dat Paul Sheperdson eigenlijk Cassius himself is, de grote Russische spion. Leuke twist, dat wel. Maar vanaf daar verliest de film eigenlijk een beetje zijn spanning. Tot aan het einde, dan is het weer leuk. Daar is de tweede twist in de film, die wel wat minder voorspelbaar is gelukkig. Als Geary en Sheperdson eindelijk tegenover elkaar staan met pistolen op elkaar gericht onthult Geary wat hij eigenlijk komt doen. Sheperdson vermoorden. Blijkbaar is Geary ook een Russische spion en een soort huurmoordenaar. Mother Russia heeft als opdracht aan hem gegeven: kill shepherdson. De krant die Geary in de prullenbak gooide liet al aan Sheperdson weten dat Geary iets meer is dan een jonge FBI agent. Geary laat na het overlijden van Sheperdson aan de politie weten dat het andere lijk, Boslovski, Cassius is. Hij zou eigenlijk weer terug gaan naar Rusland maar blijkbaar, gezien het laatste shot, blijft hij toch in de Verenigde Staten. De andere ’twist’ is dat Boslovski het gezin van Shepherdson had vermoord. Daarom was hij achter Boslovski aan, als Cassius. Uiteindelijk vermoord hij Boslovski toch nog. Eind goed, al goed!

One Reply to “Analyse: The Double”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *