Fan theorieën

Toevallige ontdekking

Vanmiddag kwam ik langs een blogpost op Buzzfeed over “fan theories” over films en series. Mensen die achterliggende theorieën gaan bedenken bij films en series. Ze hadden er daar 15 geplaatst, overal van het web vandaan gehaald.

Zo zijn Spongebob en zijn vriendjes het gevolg van atoomstralingen door de kernproeven gedaan bij het eilandje Bikini Atoll, De baby’s in Rugrats zijn allemaal een creatie van Angelica mind en er zit een geheime boodschap over de moord op John F. Kennedy in het lied “Friday” van Rebecca Black  (ik zeg niet dat je het moet geloven..want die laatste is een beetje ongeloofwaardig.) Na wat speurwerk kwam ik op een forumpagina van Reddit terecht. Hier volgen wat voorbeelden van Redditers met hun eigen, soms geniale, vaak overdreven maar altijd creatieve theorieën over films en series.
Ferris Bueller’s Day Off – The Fight Club theory

bueller3
Ferris Bueller’s Day Off kennen wij natuurlijk allemaal, de nu cultklassieker uit de jaren ’80. Maar wat als het eigenlijk allemaal anders in elkaar zit dan je in eerste instantie zou denken? Verschillende bronnen op het internet verklaren de Fight Club theorie. Cameron is ziek en ligt in bed. Ferris belt hem op en vraagt om mee te gaan naar Chicago. Maar belt Ferris wel? Ferris en zijn vriendin Sloan zijn verzinsels van Cameron zijn geest. De hele tijd in de stad verzint hij bij elkaar. Als hij de de auto uit de garage gooit heeft Cameron eindelijk de moed om tegen zijn vader op te komen.

“Would Ferris Bueller NOT know that you can’t roll an odometer back by driving in reverse? It’s Ferris freakin’ Bueller! Yet we’re to believe that THIS is the only mistake he makes in the film? Setting aside Ed Rooney hitting the doorbell multiple times, this is the only mistake Ferris makes that leaves behind incriminating, unexplainable, physical evidence! There’s a reason for this. It’s Cameron’s mistake. Setting the car up to go in reverse is something hardluck Cameron would try to do and fail. Ferris says, “We’ll have to crack it open and roll the odometer back by hand.” Well, sure, but Cameron nixes the idea, because he knows he doesn’t have the skill to do that in the real world. He’s screwed, and his imaginary friend can’t help him here.”

Tarantino’s universum
the vega brothersAlle films van Quentin Tarantino spelen zich af in hetzelfde universum. Het universum waar Adolf Hitler niet zelfmoord pleegde in de bunker maar met veel geweld werd vermoord in de bioscoop die in de fik vloog. De wereld zou er na die gewelddadige gebeurtenis ook anders uitzien. Het zou er uitzien als een Tarantino film. We weten ook al dat John Travolta’s personage Vincent Vega in Pulp Fiction de broer is van Michael Madson’s personage Vic Vega, aka Mr. Blonde, in Reservoir Dogs. Tarantino had zelfs al ideeën voor een prequel over de Vega broeders.

“I even had a title for it. It was called Double V Vega. It actually would have taken place during the time Vincent was in Amsterdam, when he was running one of Marcellus’ clubs in Amsterdam. And Vic goes to visit him,” revealed Tarantino on Opie and Anthony.
“But we’re a little older now, and since they both died – it would have to be a prequel,” said Tarantino.

The Thing

the-thing-1982-kurt-russell

“I like the idea that at the end of ‘The Thing’ (1982) when Kurt Russell offers Keith David the bottle and he drinks out of it, the bottle is filled with gasoline, one from the Molotovs he was throwing earlier. Since the creature wouldn’t understand what gasoline tastes like, it wouldn’t spit it out.”

Finding Nemo

anigif_enhanced-buzz-30445-1360279195-1_preview
In het begin van Finding Nemo verliest vader Marlin al zijn nageslacht, geen een blijft over. De film is eigenlijk periode van verlies en rouw voor Marlin.
Ontkenning: Marlin wil Nemo niet naar school laten gaan omdat het niet veilig is.
Boosheid: Hij wordt boos op zijn zoon die naar de klif was gezwommen.
Onderhandeling: Hij gaat met Dori zijn zoon zoeken.
Aanvaarden: Hij leert om zijn zoon los te laten.
Nemo betekent ook nog eens niemand in het Latijns, wat wil je nog meer.

Rugrats

rugrats-theory-photo-u1
De vrolijke tv-serie over de kruipende baby’s en peuters Tommie, Dickie, Angeliekje en de tweeling Phil en Lil. Maar eigenlijk bestaan Tommie, Dickie en de tweeling helemaal niet. Angeliekje is verwend, eenzaam en krijgt weinig aandacht van haar ouders. Dus heeft ze onzichtbare vrienden verzonnen. Maar in plaats van aardige lieve vrienden te zijn met de baby’s, plaagt Angeliekje de baby’s. Dit is haar manier om de frustraties te verwerken. Tommie is in het echt overleden vlak na zijn geboorte. Vader Stu verwerkt dit door veel speelgoed in de kelder te maken waar nooit mee gespeeld zal worden. De vader van Dickieis alleen achtergebleven, Dickie en zijn moeder zijn overleden in een auto ongeluk. De tweeling was eigenlijk maar één baby, maar omdat Angeliekje nooit het geslacht van de doodgeboren baby wist heeft ze er een tweeling van gemaakt.

Het internet staat er letterlijk vol mee. Vooral op Reddit is heel veel te vinden, ik heb er een paar voor je uitgezocht, maar zelf zijn er nog veel meer te vinden. Of je kan natuurlijk zelf aan de slag om wat theorieën te bedenken.
P.s: Voor de Star Wars liefhebbers een interessant artikel uit 2002 op The Weekly Standard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *