Tegen de kritieken in: Crazy Rich Asians (2018)

Wat zeggen de kritieken?

‘Somewhere between My Big Fat Greek Wedding and a Jane Austen novel: meticulous and hilariously alert to social structures, family dynamics and money, with a plucky underdog heroine’ Observer

‘Aside from these important issues of representation and diversity, Crazy Rich Asians marks a welcome return for the funny, giddy, likeable, glamorous Hollywood romcom.’ Irish Times

Wat zeg ik?

Ik sla een andere weg in met deze rubriek. Normaal kies ik films die ik wel leuk vind en de critics helemaal niet. Afgelopen zomer zag ik deze film in de Filmhallen in Amsterdam. Ik verwachte er niet al te veel van en was vooral wel blij met alle goede kritieken die ik tot dan toe hoorde hierover. Zeker omdat ik zelf een afstudeeronderzoek heb gedaan naar de diversiteit in Hollywood, was ik erg blij verrast dat er eindelijk een film in Hollywood is met een all-asian cast. Niets dan lof daarvoor. Helemaal toppie.

Ik vond het gewoon helemaal niet boeiend. Ik ben niet geïnteresseerd in superrijke mensen en hun feestjes. Het was allemaal te veel. Het plot was veel te simpel, we kennen het allemaal wel. Dit verhaal is al duizenden keren verteld en Crazy Rich Asians geeft er niets nieuws aan.

Ik was tevreden dat mijn collega-filmkijkers in de bioscoop wel de lol er in zagen, maar ik niet.