Recensie: Mission: Impossible – Fallout

De zesde film in de Mission: Impossible franchise is uit! Ik was er niet zo enthousiast over om de film te zien, tot ik alle goede reviews las. De film heeft een 97%/89% (!!) rating op Rottentomatoes. Dus ik was er heen met vriend Hans afgelopen vrijdag. Dolby Surround 3D Ultra Laser et cetera et cetera.

Mission: Impossible – Fallout (2018)

Genre: actie

De zesde film in de Mission: Impossible franchise is uit! Ik was er niet zo enthousiast over om de film te zien, tot ik alle goede reviews las. De film heeft een 97%/89% (!!) rating op Rottentomatoes. Dus ik was er heen met vriend Hans afgelopen vrijdag. Dolby Surround 3D Ultra Laser et cetera et cetera.

 

Ik heb de eerste film een paar keer gezien (MIission: Impossible (1996). Een klassieke actiefilm met genoeg spanning en sensatie. De tweede heb ik overgeslagen (Mission: Impossible II (2000). Ik bekeek de trailer net en tja.. ik hoef ‘m niet echt te zien. Ziet er niet goed uit.
Mission: Impossible III heb ik wel gezien. Die ziet er ook wat beter uit dan de tweede. Het heeft Philip Seymour Hoffman als de bad guy. Volgens de trailer heeft Ethan daar ook al zijn vrouw. Ik weet niet of hij die in de tweede film heeft ontmoet of dat we in de derde film gewoon een groot gedeelte hebben geskipt.

Ik ging naar de film zonder dat ik alle films daarvoor had gezien dus. Maar gelukkig wist ik nog wel het een het ander. Mocht jij het niet meer weten dan is hier een kleine recap in de vorm van een filmpje.

Left to right: Rebecca Ferguson as Ilsa Faust and Tom Cruise as Ethan Hunt in MISSION: IMPOSSIBLE – FALLOUT

Waar vind ik er van?

Fallout begint met een hele duidelijke uitleg van een nieuwe missie voor Hunt. Mooi allemaal met graphics en illustraties en handige kaartjes erbij. Het verhaal volg Ethan Hunt die op zoek is naar gestolen plutonium en daarbij van alles mis gaat. Hij moet dan opnieuw op zoek naar het plutonium en vraagt daarbij de hulp in van een handelaar White Widow. Met hem mee gaat special agent Superman (Henry Cavill met snor!). Het verhaal zorgt ervoor dat ze naar Parijs gaan, daar op de motor allerlei trucs uithalen en op het einde ontstaat er zelfs een heus helikoptergevecht.
Het verhaal is niet zo belangrijk. Des te leuker zijn alle stunts, alle gevechten, alle achtervolgingen. Dat is het ding bij Mission Impossible namelijk. Je heb niet het gevoel dat je naar CGI zit te kijken, want dat is er vaak niet. Tom Cruise doet al zijn eigen stunts. De motoractervolgingen zijn allemaal echt, zelfs de helikopters zijn echt. Tom vliegt zelf een helikopter!
Het is eigenlijk een redelijk oud concept om in dit jaar met een film te komen die vooral hangt op echte stunts. Kijk naar alle Marvelfilms, die hangen van CGI aan elkaar. Dat is hoe het tegenwoordig gaat. Ik vind het supervet dat de regisseur zelf de vergelijking heeft gemaakt met Buster Keaton.

Mijn conclusie: wel kijken! Het is een superspannende actiefilm, veel adrenaline. Goede stunts, leuke grapjes, goede gevechten. Het maakt niet uit als je de vorige films niet heb gezien, het verhaal is prima te volgen.

 

 

One Reply to “Recensie: Mission: Impossible – Fallout”

  1. Pingback: Jaaroverzicht 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *