Cinevillekaart

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Cineville pas, een pas waarmee je onbeperkt bij de aangesloten filmhuizen een filmpje mag komen kijken.
Toen ik ‘m kreeg was het nog niet helemaal tot mij doorgedrongen hoe vet deze kaart eigenlijk is.

Voor maar 19,95 per maand mag je dus onbeperkt naar de film. Op de website staat een enorme waslijst met aangesloten filmhuizen, waar grote steden meestal meerdere van heeft. Als je ‘m besteld is dat voor minimaal 4 maanden.

Het is in 2009 bedacht door een groepje twintigers die zagen dat veel initiatieven door filmhuizen nooit heel erg in de picure kwamen doordat ze daar de middelen niet voor hadden. Het begon in Amsterdam maar is inmiddels uitgegroeid door heel Nederland.

 

Deze middag ga ik voor het eerst naar een sneakpreview van een film. Bijna elke bioscoop heeft soms of wekelijks een sneakpreview. Bij een normale bioscoop, zoals Pathé, Wolff of Vue vind ik nooit het hele assortiment interessant. Zo ben ik niet geïnteresseerd om  (sommige) horror of actie in een bioscoop te zien. Bij een sneakpreview in een filmhuis ben ik er in ieder geval zeker van dat het voor mij een interessante film is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *