Freaks and Geeks

Vorige avond was ik op zoek naar een nieuwe serie. Elke keer als ik een serie afkijk mag ik van mezelf een nieuwe beginnen. Zo hou ik het aantal een beetje in evenwicht.Afgelopen weekend heb ik 11.22.63 afgekeken en zodoende zocht ik naar een nieuwe serie.

Na wat lijstjes te hebben afgestruind  wat er allemaal op Netflix valt te bekijken heb ik de keuze laten vallen op twee series. Freaks and Geeks (1999) en Luther (2010-..). Aangezien Freaks and Geeks maar 1 seizoen heeft ben ik daar mee begonnen.

Het is een serie die afspeelt op een high school in 1980. De mathlete Lindsay besluit dat ze bij andere soorten wil voegen en gaat rondhangen bij de burnouts, de freaks. Haar jongere broertje is een geeky eerstejaars en probeert om te gaan met alle problemen die daarbij kijken. De serie is geproduceerd door Judd Apatow, die we later vaker zien samenwerken met de acteurs uit deze serie. Er zitten namelijk veel bekende namen in, zo hebben we Linda Cardellini als Lindsay.  James Franco, Seth Rogen en Jason Segel zijn de freaks en Samm Levine, John Francis Daley en Martin Starr zijn de geeks.

Van wat ik nu heb gekeken, (5 afleveringen) vind ik het een erg grappige en interessante drama/komedie. Ik ben blij dat elke aflevering 45 minuten duurt, daar kan je veel informatie in kwijt en hoeven verhalen niet gehaast te worden verteld.

One Reply to “Freaks and Geeks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *