The Knick

De naam The Knick staat voor de New Yorkse Knickerbocker ziekenhuis. Deze speelt zich af in 1900, aan de wieg van de moderne geneeskunde. staat De eerste aflevering zit al vol met doden, discriminatie en verslaving. Gelukkig ook wat lichtpuntjes.

We leren de hoofdpersonen kennen. John Thackery (Clive Owen) is plotseling de nieuwe chief of medicine van het ziekenhuis. De chirurgen zijn Bertie Chickering Jr. (Michael Angarano) en Dr. Everett Gallinger (Eric Johnson). Daarnaast leren we zuster Lucy Elkins (Eve Hewson) kennen.
Omdat John Thackery de assistent van de hoofdchirurg was moet daar nu een nieuwe voor gekozen worden. Dr. Algernon Edwards wordt aangeraden door de sponsoren van het ziekenhuis. Thackery wil eigenlijk Gallinger kiezen maar onder druk kiest hij toch voor Edwards. Hij is namelijk een Afro-Amerikaan en past volgens Thackery niet in het ziekenhuis. Patiënten zouden niet door hem geopereerd willen worden.Knick

Tot nu toe heb ik alleen de eerste aflevering gekeken en ik ben erg benieuwd naar degene die komen gaan.
In Nederland te zien via HBO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *