Kijktips voor week 22 – 2015

Hallo lieve lezers! Tijd voor een nieuwe rubriek. Ik bekijk de komende week en geef mijn eigen persoonlijke kijktips voor die week. Deze komen terecht onder de categorie Tip of the Week.

Zondag

Private Benjamin
Net 5 – 18.15 uur
“A sheltered young high society woman joins the United States Army on a whim and finds herself in a more difficult situation than she ever expected.” Deze film met Goldie Hawn uit 1980 heb ik één keer gezien en dat was alweer zo’n tijd geleden dat ik er vrijwel niks meer van weet. Maar volgens mij vond ik ‘m wel leuk genoeg om te naam te onthouden.

The Shawshank Redemption
Net 5 – 20.30 uur
Na Private Benjamin kun je blijven zitten bij Net 5 voor The Shawshank Redemption. Niet mijn favoriete boek van Stephen King (dat is Misery) en ook niet mijn favoriete boekverfilming van Stephen King (dat is Stand By Me) maar wel één van mijn favoriete films. Hij staat niet voor niks op nummer 1 van de IMDb top 250.

Dinsdag

Independence Day
RTL7 – 20.30 uur
Weetje over deze sci-fi film: als Will Smith met de alien door de woestijn heen loopt schreeuwt ‘And what the hell is that smell?’ uit. Deze zin stond niet in het script maar was een gemeende uitspraak van Will zelf. Hij was niet ingelicht over de ontbindende garnalen die even verderop lagen op de vlakten van Great Salt Lake in Utah.

Woensdag

The Lake House
Net 5 – 22.30 uur
Een fijne, zachte romantische film met een soort tijdreizende postbus en een hond. Oja, en twee mensen die verliefd worden.

Donderdag

Eyes Wide Shut
SBS9 – 20.30 uur
Stanley Kubrick in samenwerking met Tom Cruise en Nicole Kidman. Deze film heb ik zelf nog niet gezien maar ik heb wel de kostuums van de film gezien tijdens een tentoonstelling over Kubrick in Amsterdam.

Vrijdag

An Education
Canvas – 20.40 uur
Een mooi acteerspel tussen Carey Mulligan en Peter Sarsgaard. Naar de memoirs van Lynn Barber en bewerkt door Nick Hornby, schrijver van één van mijn favoriete boeken: High Fidelity. Mooie film over een romance met een leeftijdsverschil.

Along Came Polly
RTL7 – 01.10 uur
Echt een van mijn favoriete comedy’s. Het verhaal is dun, de grappen zijn flauw en chemie tussen hoofdrolspelers Aniston en Stiller is er nauwelijks. Toch is deze film grappig van begin tot einde maar dat komt vooral door de leuke bijrollen van Philip Seymour Hoffman als Sandy en Hank Azaria als Claude. Hij krijgt maar een 5,9 op IMDb, een 44 op Metascore en een 26% (!) van de critics op Rotten Tomatoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *