Alcatraz

Ik ben begonnen met het kijken van een nieuwe serie, namelijk Alcatraz. Deze serie komt uit 2012 en heeft maar 1 seizoen. Ik weet niet waarom, te weinig kijkers of de serie valt kwalitatief gezien tegen. Ik probeer zo weinig mogelijk te lezen over de serie voordat ik het helemaal heb gekeken.

Ik ben nu in aflevering 2 van de 13.
De pilot draait om een paar personen. We zien een man ontwaken in een gevangeniscel in op het eiland Alcatraz in San Francisco, USA. Hij kijkt moeilijk en ziet er moe uit, alsof hij heel lang heeft geslapen. Oh, hé! Misschien heeft hij dat ook wel gedaan. Hij ziet zijn eigen gezicht terug in een informatieboekje over Alcatraz, waarin de gevangen staan afgebeeld. Deze man, Jack Sylvane, was een gevangene van Alcatraz in 1963.
We volgens ook een mooie dame, Rebecca Madsen. Ze is een detective bij de San Francisco politie. Om in korte tijd veel over haar te leren kennen zien we dat ze haar partner verliest bij een achtervolging van een verdachte. Hierdoor gaat alles moeilijker op het politiebureau en heeft ze emotionele problemen want ze is een vrouw. Dan hebben we ook nog Hurley uit Lost, hij speelt Dr. Diego Soto. In principe hetzelfde personage als Hurley, een comic book geek die grapjes maakt.
Oja, dan hebben we ook nog Alan Grant uit Jurassic Park (Sam Neill). Hij is de leider van het clubje en heeft de inside informatie want hij was een van de agenten die erachter kwam dat alle mensen op Alcatraz waren verdwenen.
Want daar draait het om. Alcatraz is gesloten op 21 maart 1963 en alle gevangenen zijn overgebracht naar het vaste land. Maar eigenlijk zijn alle gevangenen en de bewaker die dag verdwenen en nooit meer teruggekomen. Tot vandaag!

Het is een interessant idee, ik ben benieuwd hoe ze het gaan aanpakken. Een beetje jammer dat het nu al tegenvalt. Diego Soto lijkt mij niet het persoon die vaak een overleden iemand zit liggen. Als hij en Madsen Jack Sylvane achtervolgen en aankomen bij een huis liggen daar twee neergeschoten agenten. Ook in het huis ligt nog een dode. Wat doet Diego? Hij loopt er gewoon langs, komt doodleuk het huis binnenlopen en vertelt over de vrouw van Sylvane. Dat had je ook een andere keer kunnen vertellen Diego! In aflevering twee ontmoeten we een nieuwe gevangene, Cobb. (Net als Leonardo DiCaprio in Inception). Zijn specialiteit is het willekeurig neerschieten van mensen van een verre afstand. Ik heb nog niet veel van hem gezien maar ik vind zijn karakter wel interessant, net als die van Jack Sylvane. Natuurlijk vind ik het niet goed dat hij allemaal vreemde onschuldige mensen afslacht van een afstand maar het heeft wel iets intrigerends dat hij na het ‘ontwaken’ weer gelijk doorgaat met schieten. Ik zou toch bijna willen dat “Blondie” en “Hurley” hem niet te pakken krijgen. Maar die twee lopen naar het kermisterrein waar Cobb drie onbekenden heeft neergeschoten. Diego moet even twee keer slikken voordat hij in de buurt wil komen van de slachtoffers. Madson moet hem geruststellen. Later gebeurt het nog eens en vraagt Emerson Hauser aan Madson of ze het wel leuk vind met haar nieuwe partner.

Dit wilde alvast even kwijt. Ik ben benieuwd of elke aflevering wordt gericht op 1 gevangene. Als ze dat hadden willen doen hadden wel minstens 200 afleveringen nodig. Er gebeurt vast iets anders waardoor dat patroon wordt onderbroken. We zullen het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *