Kijktips voor week 24 – 2015

Ik bekijk de komende week en geef mijn eigen persoonlijke kijktips voor die week. Deze komen terecht onder de categorie Tip of the Week.
De week van maandag 8 juni t/m 14 juni. Omdat ik vorige week vergeten ben stop ik ook zaterdag (6) en zondag (7) erbij.

Zaterdag

The Adventures of Tintin
 RTL 7 – 20.00 uur

Run Fatboy Run
één – 21.15 uur

Zondag

A Single Man
BBC2- 00.00 uur

Maandag

Jurassic park
Veronica – 20.30 uur

Jaws
Veronica – 23.05 uur
Een horrorklassieker van Stephen Spielberg met, voor mij, de meest iconische filmposter die er bestaat.
Het rustige Amity Island wordt opgeschrikt door een mensenhaai en de politiechef opent de jacht samen met een bioloog en professionele haaienjager.

Dinsdag

Nick of Time
RTL8 – 20.30 uur
Een spannende film met een jonge Johnny Depp in de hoofdrol. De dochter van Gene wordt gekidnapt en de enige voorwaarde om haar terug te krijgen is als Gene iemand vermoord. En dat is niet zomaar iemand. Een beetje een ongeloofwaardig verhaaltje maar spannend uitgevoerd.

Woensdag

A Knight’s Tale
RTL7 – 20.30 uur
William (Heath Ledger) neemt de naam van zijn overleden meester over om geld te verdienen met jousting (lansspel). Samen met vrienden Roland en Wat en schrijver Chauser winnen ze tournooi na tournooi. Maar William is geen echte ridder en dat blijft hem achtervolgen. Zie ook de Tip of the week van februari over A Knight’s Tale.

Brothers
RTL8 – 20.30 uur
Als remake van de Deense Brødre (2004) is dit niet zo’n sterke film. Als alleenstaande film wel. Dat wil zeggen: ik vind het origineel aangrijpender en pakkender dan Brothers maar Brothers is wel een andere film. De sfeer en het script is wat aangepast en dit zorgt ervoor dat beide films het kijken waard zijn.

Vrijdag

The Virgin Suicides
Canvas – 20.40 uur
Deze film heeft de soundtrack van mijn favoriete band, Air. Toen ik vroeger nog bezig was met het editen van films heb ik van clips van The Virgin Suicides een muziekvideo voor de band Spinvis gemaakt. Het nummer Explicateur voor ik erg goed passen bij de donkere, duistere sfeer van de film. Voor de liefhebbers, ik heb ook nog de volgende combinaties gemaakt:
Anna Nalick bij Alfie, Air bij Requiem for a Dream en Charlie Clouser bij Twilight.

Airplane!
RTL7 – 00.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *