Tip of the week 49

Oke, ik vertelde in week 43 van 2012 dat ik dit rubriek een wekelijks terugkerend iets zou worden. Dat is dus niet bepaald gelukt.
Deze week een special: The Coen Brothers. (Joel Coen en Ethan Coen). Ethan doet meestal het schrijfwerk en Joel de regie en productie, maar overleggen doen ze altijd.

Oude film uit de doos 
Barton Fink (1991)

BartonFink-Still3CR

Prachtig acteerwerk tussen John Torturro en John Goodman, de Coens vinden meestal wel een rolletje voor die twee in hun films. Zelfde met Steve Buscimi, ook hij heeft weer eigenzinnig rolletje in Barton Fink. Misschien wel een van mijn favoriete personages.

De klassieker
Fargo (1996)

fargo2

Ik weet dat veel Coenliefhebbers The Big Lebowski als favoriet en klassieker bestempelen, maar ik kies toch liever voor Fargo.
Fargo heeft voor mij wel iets bijzonders, waarschijnlijk omdat het de eerste Coenfilm is die ik heb gezien. In tegenstelling tot The Big Lebowski heeft het iets donkers en onheilspellends. Ik keek in mijn puberjaren veel horrorfilms, wellicht heeft dat er ook mee te maken. Ik was gelijk gegrepen door de prachtige personages die Ethan en Joel neer hebben weten te zetten. Ik zie het ook zeker als een van mijn favoriete films.

De nieuwe (nu in de bioscoop)
Inside Llewyn Davis

Ik ben benieuwd naar deze Coen. Zelf een groot fan van folkmuziek en de jaren ’60. Omdat ik niet veel mensen ken die ook zo’n grote Coenfan zijn als ik heb ik nog niet iemand kunnen vinden die met mij naar Inside Llewyn Davis wil. De Volkskrant heeft een sterke recensie geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *