Recensie: Everything Sucks!

Een nieuwe period piece van Netflix over kids op school. Deze keer niet de jaren ’80 zoals in Stranger Things maar in 1996. Deze kinderen hebben geen problemen met The Upside Down maar gewone problemen zoals meisjes, ouders en vrienden. Dit kennen we maar al te goed van al die andere films en series die hierover gaan. Zo is Freaks and Geeks uit 1999 nog steeds heel goed te bekijken. Die serie werd geprezen om de realiteit, alles was precies zoals het ging als tiener. Net als Freaks and Geeks wordt Everything Sucks! aangeschreven als een komedisch drama (dramedy). Alsof we er daar nog niet genoeg van hebben.

We volgen Luke O’neill die samen met de andere leden van de AV-club (natuurlijk zitten de nerds bij de AV-club, zoals in elke film en serie die we zien). Luke wordt helemaal hoteldebotel van Kate Messner, de dochter van de schooldirecteur. Er vormt een clash tussen de AV-nerds en de dramaclub dudes maar deze verandert al snel in een samenwerking bij het maken van een film.

Netflix is een grote fan van nostalgie (want dat deed ’t goed bij It en het eigen Stranger Things). Daarover zei Richard Lawson van Vanity Fair dat het toch wel apart is dat de jaren ’90 nu al nostalgisch kunnen zijn. Ik ben zelf een nineties kid, al zat ik op de middelbare school in de jaren ’00. Dat betekent dat ik al bijna 30 wordt en dat 1990 al bijna 30 jaar terug is. Toch blijf ik almaar denken dat 1970 30 jaar terug is.

Oordeel: Niet echt heel leuk, niet echt heel grappig en niet heel verdrietig of eng. Een beetje een mager serietje dus. Ga maar Freaks and Geeks kijken. Staat ook op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *