The Coen films – op naar Hail, Caesar!

 

Aanstaande zaterdag ga ik naar een speciale voorpremière van Hail, Caesar!, de nieuwste film van de gebroeders Coen. Ik heb twee kaartjes gewonnen voor de VPRO cinema voorstelling in Amsterdam. Ik ben super benieuwd, naar de film natuurlijk, maar ook naar het evenement zelf. Om mezelf even voor te bereiden heb ik mijn favoriete Coenfilms op een rijtje gezet. Zoals ik het laatst erg gevat las: from Greatest to The Ladykillers.

Ik heb nog niet alle films gezien, daar ben ik nog mee bezig. Dus dit is nog een voorlopig lijstje.

1. Fargo
2. O Brother,  Where Art Thou?
3. Burn After Reading
4. The Big Lebowski
5. Barton Fink
6. No Country For Old Man
7. Inside Llewyn Davis
8. The Hudsucker Proxy
9. True Grit
10. Intolerable Cruelty

Nog te kijken:

Raising Arizona
Blood Simple
Miller’s Crossing
The Man Who Wasn’t There
Hail, Caesar! (13-02-2016)
The Ladykillers

Ik noem de Coens altijd wel mijn favoriete regisseurs, maar eigenlijk heb ik er daar nog te weinig van gezien natuurlijk. Gelukkig kan ik er aanstaande zaterdag alvast weer eentje afspreken. Ik ben benieuwd hoeveel gezichten ik herken uit de vorige films, naast wat ik heb gezien in de trailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *