De beste soundtrackmomenten van April

Goedenmiddag lezers,

Ik kwam op dit artikel op Stereogum via Google. Ik zocht met de zin ‘main theme fargo series’. De openingssoundtrack van de serie klinkt namelijk bekend in mijn oren. Het lijkt ook wel op de originele soundtrack van Carter Burwell voor de 1996 Fargo. Het is niet hetzelfde, maar het blijft wel heel mooi in dezelfde sfeer. Oh. Jeez.

Ah, blijkbaar is het nummer dat Carter Burwell heeft gemaakt gebaseerd is op een Deens soort vollksnummer uit 1994 (Den Bortkomne Sauen). Yeah. You betcha!

Uiteindelijk kwam ik dus op de website van Stereogum op een artikel over  ’the best soundtrack moments of april 2014′ geschreven door Ryan Leas eind april. Hij beschrijft zijn favoriete soundtrack momenten van tv-series in april. Ik herkende in de trailer van de film Dom Hemingway ook nog een andere band die hij klaarblijkelijk is vergeten. Tame impala’s Elephant  is in het begin te horen. Ik weet niet meer precies hoe ik op deze band en dit album Lonerism (2012) ben gekomen maar ik ben blij dat dat is gebeurd.  Het album heeft een hoog psychedelisch thema en The Guardian schrijft erover:

Like the Chemical Brothers’ Dig Your Own Hole or the Flaming Lips’ The Soft Bulletin, it’s a truly great psychedelic album that never could have been made at the height of psychedelia.’

The Guardian plaatst Lonerism op nummer 6 in de lijst van beste albums van 2012. Ook een goede, op nummer 7 staat An Awesome Wave van Alt-J. Ik had de kans om in mijn eigen stad Utrecht deze prachtige band live te zien op Festival de Beschaving maar ik heb het niet gedaan. Ik wilde graag gaan met vriendin L, zij is samen met mij ook een fan van indiemuziek. Iets met dat de kaartjes te duur waren. En nog geen week na dit festival stond er een spread in de metro over hoe goed Alt-J wel niet is. Ik voelde me wel een beetje een hipster op dat moment.

Daarnaast vind ik dat Ryan Leas een goed artikel hier over heeft geschreven. Ik ben blij dat ik nu The Waterboys heb ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *