True Detective

Sinds vorige week kijk ik de nieuwe HBO-serie True Detective. Sinds vandaag ben ik weer helemaal bij met de VS. (In Nederland te zien bij HBO) Nog maar 6 afleveringen gehad en nu al deze serie een werkelijk meesterwerk.

Na alle romcoms heeft Matthew McConaughey de serieuze kant gekozen, gelukkig heeft hij dat gedaan. Man, wat is dat een ijzersterke acteur. Samen met Woody Harrelson zijn ze een goed duo, ze kunnen deze serie zeker leiden. Ook een shout out naar de schrijvers, als ze zo blijven schrijven zal dit zeker in hetzelfde rijtje thuis horen als The Wire. Momenteel kijk ik ook nog Breaking Bad, maar ik ben daar een beetje in gezakt. Het was heel spannend in het begin maar het liep een beetje stroef halverwege het tweede seizoen. Daar ben ik nu dus blijven steken. De eerste aflevering van True Detective stond al een tijdje op mijn pc en op een druilerige dag besloot ik die maar te gaan kijken. Gelijk de tweede er achteraan gekeken. De serie trekt je bij de eerste minuut al binnen, de openingtune laat je weten dat dit niet zomaar een politieserie zal worden. Ook liefhebbers van actie en moordoplossers zullen hier niet hun lievelingsserie in vinden. Dit zal echter wel gelden voor liefhebbers van zwarte humor en een algehele eerlijke donkere sfeer. true-detective

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *