Martyrs

Er liepen net werkelijk waar tranen over mijn wangen heen. De film Martyrs heeft mij geraakt. En hoe.

Ten eerste had ik deze film niet laat op de avond moeten gaan kijken. Het klinkt cliché, maar bij deze film is het echt waar. Ik ga nu nog echt niet slapen, ik denk er niet aan. Ik moet eerst mezelf laten ontspannen met een kopje hete thee en een aflevering van New Girl. Als ik mijn kamer uit durf.

Martyrs heeft mij geraakt. Het doet zich, misschien in het begin, voornamelijk voor als een slasher zoals Hostel. Het is totaal niet vergelijkbaar. Martyrs een meesterwerk van het horrorgenre. Let er wel op, er zitten vreselijk brute scènes in. Ik ben vrij goed bestand tegen slasher horrorfilms, maar zoals ik al zei is dit geen slasher. Martyrs is vreselijk, maar je wilt je ogen niet van het scherm afhouden. Je zou willen stoppen met kijken op driekwart van de film, je doet het niet. Martyrs heeft mij geraakt. Ik ben niet bang, ik ben verdrietig.
Franse cinema heeft al vaker laten zien dat ze graag de grenzen opzoeken. Martyrs is een goed voorbeeld. Het acteerwerk van de twee hoofdrolspeelsters is geweldig.
Ik ben blij dat ik deze film heb gezien. Het is, zoals ik al eerder zei, een meesterwerk in het genre. Als ik ‘m tegenkom op dvd zou ik ‘m kopen, ik weet alleen niet of ik ‘m nogmaals zou kijken.

Als je toch besluit de film te gaan kijken, lees er zo weinig mogelijk over. Ga met zo weinig mogelijk informatie de film binnen, daarom laat ik hier ook niks los over het plot. Vandaar ook geen filmposter.

Martyrs (2008)

Regie: Pascal Laugier
Met Morjana Alaoui als Anna en Mylène Jampanoï als Lucie.
Land: Frankrijk, Canada
Taal: Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *