Nieuwe series en seizoenen

Hij lijkt wel alsof de Amerikaanse netwerken echt geld over hebben want de nieuwe series blijven uit de grond schieten. Ik volg zelf veel blogs en lees veel artikelen op het net en in de kranten, ik weet wel waar ik naar uit moet kijken en waar naar niet. Hier een paar goede nieuwe series en verse seizoenen op een rijtje.

The Following

Following_Group_A01_PV_DJ6b_FULL

Eén woord: Kevin Bacon. Zonder ook maar iets af te weten van de film, al hij er in speelt is het goed. Ook Bacon is een van de vele acteurs die is overgestapt van film naar televisie. En volgens mij heeft hij een goede zet gezet, als ik de Volkskrant moet geloven. De serie is zonder twijfel een van engste criminele series tot nu toe. Nou, eng is niet bepaald het goede woord. Het Engelse “gruesome” is hier meer op zijn plaats. (Zijn stem is al angstaanjagend genoeg.) Amerika is ook blij met deze serie, naar de pilot keken 10,4 miljoen kijkers.

zapdowntonabbeyseason3photos20120829006-1550991697970399941

Downton Abbey

Seizoen 4 komt er aan! Helaas gaat er nog iemand van onze geliefde serie het team verlaten. Siobhan Finneran, de actrice die O’Brian speelt, gaat de serie naar 3 seizoen verlaten. Weg zijn de intieme gesprekjes tussen O’brian en Thomas.. zucht. Gelukkig komen er 6 nieuwe rollen bij in seizoen 4.

tumblr_mdp24i3em11rlt4syo1_500
Sherlock

Helaas, Stephen Moffat, schrijver van Sherlock liet weten dat de datum weer naar achteren is verschoven. We zullen nog wel even moet wachten op het derde seizoen van Sherlock. Volgens Moffat komt dit door de recente bekendheid door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Ze zouden het erg druk hebben en moeilijk zijn om in te roosteren voor het filmen. Beide sterren spelen in Peter Jackson’s The Hobbit, Martin Freeman is de hobbit Bilbo en Cumberbatch speelt Smaug de draak via Motion Capture technologie.

Dexter-Season-8_1358878027

Dexter

Oke, Dexter is in de laatste paar seizoen toch wel wat afgezakt met zijn kwaliteit. Ik ben eerlijk gezegd ook gestopt met kijken halverwege seizoen 6. Seizoen 8 staat klaar om eind juni dit jaar weer op de buis te verschijnen. Er was nog flink wat gedoe over seizoen 7 en 8. Executive producer Sara Colleton:

From the very beginning, when I first started developing the pilot, I always knew it would be a seven-year arc for this series. I feel easily that we can be an eight-year show, but I never want it to get old and stale.

Seizoen 8 is (waarschijnlijk) het laatste seizoen van Dexter. Er moet toch ooit een eind komen aan de serie? Maar de hamvraag daarbij: zal Dexter doodgaan of niet?

True Blood

eric

Ik heb net seizoen 5 afgekeken, na toch wel een lange tijd geen True Blood. Begin 2012 was ik geëindigd met seizoen 4 en ben ik nooit verder gegaan. Gelukkig heb ik het vorige maand weer opgepakt, al stuit ik nu weer op een ‘first world problem’: ik loop gelijk met de Verenigde Staten. Dus nu moet ik ook wachten op juni dit jaar, als seizoen 6 begint. Maar er komt een bekend gezicht bij het team, Rutger Hauer komt als regular langs!

TheNewsroom-TVseries

The Newsroom

I truly adore this show, maar waarom heeft het nog maar één seizoen? Zucht. Door mijn journalistieke achtergrond ben ik erg geïnteresseerd in series en films over het nieuws. Gelukkig is The Newsroom een HBO-serie van uitstekende kwaliteit en kon ik mij het eerste seizoen perfect vermaken. Nu is het wachten op het volgende seizoen, die net als vele andere nieuwe seizoen, van start zal gaan in juni dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *