Vampiergedoe

Aanstaande zaterdag ga ik naar de bioscoop, Twilight deze keer. Nee, niet gedwongen.
Ik ben geen diehard Twifan maar ik heb wel alle boeken en tot nu toe alle films gekeken. (hm)
Ik omschrijf mezelf als filmkijker met goede smaak en toch kijk ik Twilight, hoe komt dat nou weer vroeg ik mij af.

De eerste film kwam uit in 2008, toen was ik 15. Dus ik zat nog vol in mijn puberende fase. Middelbare school, gierende hormonen en dat soort dingen. Opeens was daar het vampierengenre. Alhoewel, in het jaar 1991 kwam The Vampire Diaries uit over een meisje dat verliefd werd op een vampier. Een beetje hetzelfde idee eigenlijk, ik vraag me af of Stephanie Meyer (auteur Twilight) heel misschien heeft afgekeken bij The Vampire Diaries.

In Twilight heb je Bella die, als uiterst 2-dimensionaal personage zonder enige persoonlijkheid, verliefd wordt op de glitterende vampier Edward. Maaaar, om het spannend te houden wordt ze ook verliefd op de weerwolf Jacob. In The Vampire Diaries heb je Elena die verliefd wordt op vampier Stefan. Zijn broer, bad boy Damon, wordt ook verliefd op Elena. Man, man wat een keuzes toch. In beide verhalen is dat niet alleen genoeg voor een boek, er is ook een algemene vijand. De volturi in Twilight en Klaus/Katherina in Vampire Diaries. Ik kijk The Vampire Diaries nog steeds met plezier, inmiddels zit ik in seizoen 3. Ik zal blij zijn als het hele twilight gebeuren af is, het is wel een beetje commercieel genoeg geweest.

O, en dan heb je nog True Blood. Die HBO-serie is wel aan te raden, daar geen glitterende vampiertjes te vinden. Al heb je daar ook een vrouw, Sookie, die verliefd wordt op een vampier, Bill. Uiteindelijk raakt ze ook verstrikt met bad boy vampier Eric.

Beslis maar voor jezelf welk trio het beste naar voren komt. Niet zo lastig, lijkt mij.

True Blood
Twilight
The Vampire Diaries

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *