Tentoonstelling: Alex van Warmerdam L’histoire kaputt

EYE Amsterdam

10 juni – 2 september 2018

Alex van Warmerdam is een Nederlandse regisseur, acteur en schrijver bekend van Jurk (1996), De Noorderlingen (1992), Abel (1986) en wat meer recenter Borgman (2013), die het goed deed op filmfestival Cannes. Zijn films staan bekend om de absurde gebeurtenissen en rare verhaallijnen in een vreemd decor.

De tentoonstelling heeft veel schermen met daarop de negen verschillende films van Van Warmerdam. Ik vind het heel erg maar ik ontdekte tijdens de tentoonstelling dat ik nooit eerder een film heb gezien van Alex van Warmerdam. Ik dacht altijd dat ik Ober en Abel had gezien maar dat heb ik dus niet. Ik weet in ieder geval wel dat ik zijn films graag wil zien. Zijn surrealistische blik op de wereld is goed te merken tijdens de tentoonstelling. Ik had het niet zo op de schilderijtjes die hij speciaal had gemaakt hiervoor, maar de woonkamer expo en het aquarium vond ik er interessant.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *