Tegen de kritieken in: Bad Boys

Bad Boys..Bad Boys.. what you gonna do. What you gonna do when they come for you

Wat zeggen de kritieken?

 

 

 

 

Metacritic: 41%
IMDB: 6,8

Rolling Stone: ‘It’s all special-effects noise and nonsense.’
Chicago Sun-Times: This movie is so good-looking it deserves a decent screenplay, instead of one more lope down memory lane.
Bryant Frazer’s Deep Focus: Bad Boys is certainly pretty, and it’s only boring if you think too hard.

Wat zeg ik?

Arme Bad Boys heeft op het internet niet veel liefde gekregen. Ik ben zelf niet een grote fan van actiefilms, maar er zijn een paar die ik toen ik jonger was vaak heb gekeken. Zo was ik een fan van Will Smith in.. bijna alles. Ook Martin Lawrence vond ik hilarisch in Blue Streak (1999). En Bad Boys heeft ze allebei! Will Smith en Martin Lawrence zijn allebei erg sterk als hoofdrolspelers. Je zou kunnen zeggen dat ze in elke film hetzelfde personage spelen, maar eigenlijk was Bad Boys de eerste. Heel realistisch is het niet, maar welke actiefilm is realistisch?

Will Smith kwam net van The Fresh Prince of Bel-Air vandaan, helemaal hot and happening maar nog geen grote filmrol gehad. Martin Lawrence had voor Bad Boys wat kleine rollen, onder andere in Do the Right Thing, maar ook niks groots. Bad Boys is voor allebei een springplank voor grotere rollen. Will Smith speelt in 1996 in Independence Day en in 1997 Men in Black. Martin Lawrence groeide uit tot een bekend gezicht in meerdere actiefilms.

Het plot is erg dun, het hele verhaal rond de cocaïnedeal is niet heel interessant. Het is een cliché  actieverhaal. De reden waarom je Bad Boys kijkt is de chemie tussen Lawrence en Smith, ze spelen samen zo leuk dat de rest niet meer uitmaakt. Het is amusement in zijn simpelste vorm. En soms is dat alles wat je wilt in een film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *