Recensie: Marvel’s Daredevil

Marvel’s Daredevil

Twee seizoenen (26 afleveringen) te zien bij Netflix. Wat vind ik er van?

Ik ben nooit echt een superheldenfan geweest. De enige comic die ik heb gelezen is Watchmen. Volgens mij was de eerste superheldenfilm die ik echt boeiend vond The Dark Knight. Ik ben niet begonnen met deel 1 (Batman Begins) maar gelijk in deel 2 gestapt. Had helemaal niet door dat het een serie was.
Dus de Dark Knight in 2008 gekeken. Later kreeg ik wat meer interesse in andere superheldenfilms. Waarschijnlijk de Spider-man films met Tobey Maguire gekeken.

Een paar jaar terug begonnen met de Marvel films (zie hier mijn overzicht).

Ik hoorde goede dingen over Daredevil. Ik wist eigenlijk niet wie het was dus ik wist niet wat zijn “superkracht” zou zijn. De pilot begint met de oorzaak van Matt Murdock zijn superkracht. Bij een groot auto-ongeluk redt jonge Matt het leven van een oude man en raakt daarbij zijn zicht kwijt. Hierna zien we een lange monoloog van een volwassen Matt die biecht in een Katholieke kerk. Hij vraagt hierbij om vergiffenis van de pastoor om wat hij hierna gaat doen. “That’s not how this works” zegt de pastoor. “What exactly are you going to do?”

Matt Murdock heeft zich ontpopt tot een crimefighter by night. Doordat hij blind werd op jonge leeftijd heeft hij zijn andere zintuigen kunnen versterken. Ook heeft hij training gehad van een man genaamd ‘Stick’. Hierdoor is hij uitstekend in martial arts.
Overdag is Matt een advocaat en is net een praktijk begonnen met zijn beste vriend Foggy Nelson. Zijn avonturen in de avonduren hebben de aandacht getrokken van de Kingpin, Wilson Fisk. Fisk is het meesterbrein en leider van de New Yorkse maffia en criminele onderwereld.

Friendly charm

Matt Murdock is gespeeld door Charlie Cox, niet je doorsnee Marvel superheld. Met zijn slanke postuur zou hij eerder passen in een rol van een vijand, zoals Loki. Ook heeft hij in de serie Boardwalk Empire een slechterik gespeeld. Toch werd Cox de nieuwe superheld van Marvel. De producenten zochten een bepaalde charm, niet de “head over heals verliefd” charme, maar de vriendelijke charme.

4da4cd32e94522776e05a450c2d081fc

Haren zijn verdwenen

Toch is niet iedereen even blij met de transformatie die Cox heeft ondergaan voor de rol.
Naast 15 pounds aan spieren (ongeveer 8 kilogram) heeft hij ook zijn borsthaar laten weghalen.

charlie-cox

So yeah, a hairy-chested Daredevil? Sounds great to me! It would make for a solid change of pace considering how so many of Marvel’s men — and nearly every man in every film and TV show — has a totally smooth torso when the time comes to take it all off. Between Iron Man, Thor, Captain America and Winter Soldier, the men of Marvel are as smooth as the “Magic Mike” cast

– Brett White

Er zijn veel meer artikels en fora vol met verdrietige Cox fans. (hier en hier)
Charlie Cox zei hierover tegen Entertainment Tonight:

“I’m part of that group!
That was a creative choice. And a painful one,”

In de comics in Matt Murdock helemaal smooth.

Cinematografie

Wat ik wel boeiend vond aan de serie is de aparte cinematografie. De actiescènes zijn heel uniek, zeker in de superhelden categorie. Bijvoorbeeld:

Het is een soort homage aan Oldboy. Je ziet Daredevil moe worden.
Slashfilm heeft in een interview me Cox en Rosario gevraagd naar deze specifieke scène.
Cineflect heeft deze de halscène uit Oldboy en Dardevil aan elkaar gelinkt en vergelijkt ze.

Conclusie

Al ben je niet zo’n grote fan van superhelden, al ben je wel een grote fan van superhelden, Dardevil is geschikt voor jou. Het heeft humor, goede vechtscènes en niet te veel gebruik van geweren en pistolen. Het script en het acteerwerk van de hoofdpersonen zijn allemaal top-notch.

wel-kijken-01

tumblr_nmoim3siut1r0mo2oo2_250

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *