Tegen de kritieken in: Elizabethtown

Er zijn van die films waar de filmcritics het unaniem over eens zijn: deze film is niet goed. 9 van de 10 keer ben ik het eens met deze reviews maar zo af en toe is er een film die door mijn strenge blik heen glipt. Films zoals: Elizabethtown

Waar gaat het eigenlijk over?

elizabethtownElizabethtown (2005)
Dir: Cameron CroweCast: Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Susan Sarandon
Duur: 2 uur en 3 minuten
Drew Baylor (Orlando Bloom) is de reden dat het schoenenbedrijf waar hij werkt miljoenen verlies heeft geleden. Hij wordt ontslagen en ook nog gedumpt door zijn vriendin. Hij is op het randje van zelfmoord als hij een telefoontje krijgt van zijn zus (Judy Greer) die hem vertelt dat hun vader is overleden. Drew is verantwoordelijk voor het ophalen van het lichaam in Elizabethtown. Tijdens de vliegreis ontmoet hij Claire Colburn (Kirsten Dunst)

 

Wat zeggen de kritieken?

 

IMDb: 6,4 (56.934 users)
Metacritic: 45 (critics), 62 (user score)

Cole Smith: Orlando Bloom gives a typically abysmal performance as a man-boy who doesn’t know if he’s old enough to shave yet.

Time Out: Male wish-fulfilment drives the entire project, not least its concerns with grief (why couldn’t I love my father when he was alive!) and love (why can’t all pretty air-hostesses realise how warm and sensitive I am – and sleep with me!). 

Rolling Stone : The film’s problems lie with the lack of spark between a wired Dunst and a bland Bloom.

New York Times: Cameron Crowe’s tale of romance and redemptions struggles to sustain a tone of bittersweet whimsy, but its emotions are in the end as undercooked as its ideas.

Wat zeg ik?

Elizabethtown is geen Eternal Sunshine, het is verre van perfect. Maar slecht is het ook niet. Het is een lieve film over belangrijke zaken, leven en dood, liefde en vriendschap. Tussen al die zaken heeft de film ook nog tijd voor grappige momenten en goede muziek. Cameron Crowe is vooral bekend van Almost Famous, de critics konden die film wel waarderen. Cameron Crowe is begonnen als journalist bij de Rolling Stone en is een groot liefhebber van goede muziek. Er is daarom ook veel goede muziek te vinden in Elizabethtown. De soundtrack bestaat onder ander uit Tom Petty, The Hollies, Ryan Adams en Lindsey Buckingham.
Ik houd wel van roadmovies, Elizabethtown is er eentje. Ik begin me wel af te vragen hoeveel tijd Claire over had om een heel roadtrip boek in elkaar te knutselen.
Orlando Bloom heb ik nooit gezien als een goede acteur, meer een acteur die faam heeft verkregen door The Lord of the Rings en Pirates of the Caribbean maar  daardoor nooit de juiste rollen voor zijn technische groei gekregen. Kingdom Of Heaven is niet herinneringswaardig en in Troy wordt hij ver overschaduwd door Brad Pitt. Maar in Elizabethtown is hij niet slecht.
De tapdans scene van Susan Sarandon had van mij geschrapt mogen worden, daar ben ik vast niet de enige in.
Tip voor de critic: kijk de films nog eens zonder teveel aandacht te schenken aan het acteerwerk van Bloom en de soms wat flauwe grapjes.

4748475550_7d149e53fd_b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *