Leids Film Festival: waar ga ik heen?

Vanaf volgende week dinsdag is het Leids Film Festival er weer. Ik bekeek vanmiddag de lijst met films die er worden afgespeeld en ik was eigenlijk nog best verbaasd. Ook al woon ik sinds september in Utrecht en ik dus ook het NFF heb meegemaakt ben ik er niet langs geweest. Dus ik heb nog geen echt filmfestival meegemaakt. Volgende week wil ik wel zeker heen gaan en natuurlijk zal ik daar jou als lezer alles over vertellen. Ik vraag me nog wel af welke film ik dan ga bekijken…

.
Troll Hunter (Originele titel: Trolljegeren) (2010)
Vrijdag 26 oktober
Boerhaave om 17.45
In dezelfde stijl als van The Blair With Project, Cloverfield en Rec is de regisseur van Troll Hunter ook te werk gegaan. Het lijkt alsof alles is gefilmd met een kleine handcamera. Dit zorgt vaak voor een nieuwe soort dimensie, het brengt de kijker dichter naar de personages toe. Een paar Noorse studenten gaan op onderzoek uit nadat er een paar beren dood zijn gevonden. Ze ontdekken dat een jager, Hans, op trollen jaagt. Ik ben zelf erg benieuwd naar deze film. Omdat het een film uit Noorwegen is is deze nog niet zo bekend in Nederland.


Taking Woodstock (2009)
Vrijdag 26 oktober
Scheltema Filmcafe om 20.00
Mensen die mij kennen weten dit al, maar ik ben gek op de jaren ’60. Alles wat daar ook maar mee te maken heeft, de muziek, de kleding en de politieke ideologieën  En natuurlijk Woodstock, het muziek en kunst evenement die de jaren 60 zo bekend maakte. Van het hele Woodstock evenement is een documentaire gemaakt, die ik op dvd heb, en een boek geschreven, die ik heb gelezen. Nu is nog een film gemaakt, dit keer uit het oogpunt van de familie die het motel beheerde. De film is geregisseerd door Ang Lee, de man die ons het prachtig vormgegeven Brokeback Mountain gaf.

You don’t know Jack (2010)
Zondag 28 oktober
Boerhaave om 20.00

Ik heb nog nooit van van Jack Kevorkian, “Dr. Death” gehoord voordat ik deze trailer zag maar eigenlijk trok mij het onderwerp gelijk al aan. Al Pacino speelt Jack, één van de grote Amerikaanse voorvechters voor legalisering van euthanasie  Ik ben vooral benieuwd naar John Goodman, ik ben altijd al een liefhebber geweest van zijn acteerprestaties.

2 Replies to “Leids Film Festival: waar ga ik heen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *